Animal Farm maakt politiek bijna interessant

Sorry voor het storen – we zijn er zeker van dat u waarschijnlijk oprecht druk bent met het kijken naar een oude VHS-band (VH-wat momenteel?) Van de Vice Presidential-discussie uit 1988. Of aan de andere kant, misschien bent u in wezen op de hoogte van elk van die opgeslagen DVR-accounts van C-Span-programmering.

Oké, dus misschien alles bij elkaar genomen, sla je je hoofd keer op keer tegen een stekelige plant. Er is een uitzonderlijk soort persoon voor nodig om echt geïnspireerd te worden door alle regeringskwesties – voor de meesten van ons lijkt het uitgesponnen en uitputtend en somber en vervelend en saai en kruipend … slaapt u al?

In ieder geval zijn wetgevingskwesties ongetwijfeld significant. Inderdaad, het is schijnbaar de meest fundamentele wetenschap om onze hoofden voorover te vouwen, aangezien het alles om ons heen beïnvloedt – onze opleiding, onze medische zorg, onze wetten en onze aard van het eten van professionele strips.

George Orwell begreep dat, om zijn solide gevoelens over het universum van wetgevingskwesties aan de gemiddelde persoon over te brengen, hij naar zijn niveau zou moeten afdalen. Wat meer is, in plaats van zijn beweringen in wezen te ‘vereenvoudigen’, besloot hij het humorapparaat te gebruiken om individuen op te laten letten.

Animal Farm, dat vandaag de dag hartelijker wordt dan toen het voor het eerst werd verspreid, werd voorgesteld om op zijn zachtst gezegd een onderdrukkend fascisme uit te beelden, en op deze manier zijn kijkers te overtuigen van de natuurlijke risico’s van een extremistische regering. In elk geval gebruikte hij vee in plaats van Stalin en verschillende aandachtspunten van zijn sarcastische aanval om het temperament te verzachten, het onderwerp meer open te maken en ervoor te zorgen dat zijn personages nog dommer overkwamen. Blijkt dat, als je naar hun DNA kijkt en naar de wetenschap kijkt, er niet al te veel contrasten zijn tussen een menigte varkens en een totalitair systeem.

Als u voor de PSAT hebt gelezen of deze hebt afgelegd, kent u wellicht analogieën. Hoewel het als testvraag divers is georganiseerd, is een gelijkenis iets dat een regelmatig figuurlijke associatie trekt, beginnend met het ene en vervolgens in het andere. Bovendien is dat echt wat Animal Farm is – slechts één grote overeenkomst. Ondanks het humorgedeelte van Orwells verhaal, trekt dit gadget ook de kijker aan, omdat het constant bezig is om de gelijken tussen de personages in het boek en de echte ezels die ze aanspreken te herkennen en te overwegen.