Het oplopen van een blessure

Iedereen raakt van tijd tot tijd geblesseerd. Zelfs met de beste technologie uiteindelijk, is uw lichaam nog steeds degene die elke beweging controleert. De fancy gadgets zijn slechts vormen van hulpmiddelen die de impact of de waarschijnlijkheid van de onvermijdelijke pijntjes minimaliseren. Trainen met een coach, proberen te lopen met een mooie vorm, rekken voor-en-na trainingen, een of andere manier, ergens langs die lijn, heb je de neiging om krampen, hamstring pulls, enz. te krijgen. De mens vergist zich elke dag, je kunt nooit aan blessures ontsnappen, hoe goed je ook bent.

Er zijn drie belangrijke redenen waarom sporters fysiotherapie bij CBTfysio zou moeten volgen. Het geeft een goede behandeling van de blessure, helpt bij een sneller herstel en draagt bij aan iemands prestaties.

Hoe behandel je een blessure?

Fysio bij bowen fysiotherapie helpt bij de juiste behandeling van de specifieke blessures. Bij Core Concepts wordt de blessure eerst door de fysiotherapeut vastgesteld, aan de hand van grafieken en schema’s aan de klant uitgelegd en ten slotte wordt uitgelegd hoe de blessure op afstand kan worden gehouden.

 Er worden massages gegeven op het deel waar de pijn zit om het doel te optimaliseren. Tips over stretchings en de verschillende soorten worden aan de sporter gegeven, zodat hij/zij het zelf thuis kan doen.

Fysiotherapie als gevolg van een blessure

Het belang van fysiotherapie bij het herstel van een blessure kan niet genoeg worden benadrukt; de kleinste blessure reageert positief op fysiotherapie en zelfs ernstige blessures kunnen veilig en snel genezen zonder dat er andere medicijnen of behandelingen nodig zijn. Maar met fysiotherapie wordt het hele proces versneld en bent u sneller weer op de been. Mensen met rugpijn bijvoorbeeld moedigen fysiotherapie aan omdat het sneller verlichting geeft en het herstel van de patiënt bevordert door massage, gemakkelijk uit te voeren oefeningen en rekoefeningen, warmtetherapie en tractie. Bij fysiotherapie wordt niet alleen aandacht besteed aan verlichting van de pijn, maar ook aan het voorkomen van verdere blessures.

De waarde van fysiotherapie

Vroeger werd fysiotherapie door artsen en medische instellingen niet naar waarde geschat, vanwege het ruime aanbod aan beschikbare medicijnen (voorgeschreven of gekocht) en ook vanwege wantrouwen.

 Niet iedereen voelt zich op zijn gemak bij fysiotherapie, omdat ze het zien als ‘nutteloos’ of “hoe kunnen een paar massages mijn blessure laten genezen?!” Nu, hoewel ze soms kunnen discussiëren over het belang van fysiotherapie, zijn zowel de zorgverleners als de patiënten het ermee eens dat het wordt gebruikt om het herstel te bevorderen.

Fysiotherapie en sport

Laten we zeggen dat u het hele jaar door goed hebt getraind, gegeten en gerust.

Moet u dan nog fysiotherapie volgen?

Naar mijn mening, ja. Ga er op zijn minst één of twee keer per jaar voor. Ook al heb je geen zware blessures, de spieren in je lichaam hebben de neiging zich aan te spannen en dat leidt tot een grotere kans op spierkrampen! Fysiotherapie zorgt ervoor dat je spieren zich ontspannen en het voelt ook goed voor je lichaam! Ik heb het gevoel dat na alles wat je voor jezelf hebt gedaan en bereikt, het nogal vermoeiend is voor je lichaam. Dus waarom zou je het niet de welverdiende rust gunnen?

 Af en toe een massage helpt ook voorkomen dat je plotseling blessures oploopt. Ik geloof dat fysiotherapie ook bijdraagt aan je algemene prestaties. Met de juiste hoeveelheid, verhoogt het je sportprestaties effectiever en je kunt het ook echt voelen.