Problemen met dubbelbaard sloten

Beoordelingen veiligheidssloten

Van alle sloten die u kunt vermijden te kopen en te monteren staat het dubbelbaardslot zeker bovenaan deze lijst. Dit komt omdat sloten met dubbele bits verschillende problemen met zich meebrengen en laten we nu eens kijken welke dat zijn

Problemen van dubbelbaardsloten

In onze artikelen hebben we het al gehad over Bulgaarse sleutels en passleutels die de gemakkelijkste methodes zijn om een slot met dubbelbaard te openen.

Het is duidelijk dat dit voor diegenen die een dubbelbaard slot hebben een wake-up call moet zijn die de veiligheid en sereniteit van uw huis ondermijnt.

Waarom dubbelbaardsloten niet veilig zijn

Dubbelbaardsloten zijn sloten die de laatste twintig jaar veel gebruikt werden toen de veiligheidsdeur een synoniem van veiligheid geworden was zonder eraan te denken dat het slot de achilleshiel van deze deuren was en nog steeds toegang verschafte aan de meest ingenieuze aanvallers.

De problemen met sloten met dubbele baardsleutel zijn een grote kwetsbaarheid voor inbraaktechnieken van gemiddelde en hoge moeilijkheidsgraad.

Dit betekent dat het grootste probleem met het slot met dubbele baardsleutel is dat het een slot is dat gemakkelijk kan worden opengebroken, zelfs door inbrekers die niet bedreven zijn in geavanceerde inbraaktechnieken.

Een ander probleem met het slot met dubbele baardsleutel is dat het nu een oud en verouderd beveiligingssysteem is. Er zijn vele andere betere en met een hogere graad van beveiliging.

In dit verband herinneren wij u eraan dat een van de veiligste ongetwijfeld de Europese cilinder is.

Andere problemen met dubbelbaardsloten

Het eerste probleem vanuit het oogpunt van veiligheid is de extreme kwetsbaarheid voor de passe-partout sleutel die we reeds vermeld hebben.

Hetzelfde geldt voor de Bulgaarse sleutel, een instrument dat de voorkeur geniet van dieven omdat het de vorm van een sleutel kan namaken en een kopie kan maken waarmee toegang kan worden verkregen zonder zelfs het slot te breken.

Een andere factor die van grote invloed is op de mate van veiligheid, is het zeer brede slotgat, waardoor dieven evenveel mogelijkheden hebben om zich een weg in het slot te banen.

De voordelen van het dubbelbaard slot

Hoewel de problemen van het slot met dubbele baardsleutel duidelijk zijn en door alle deskundigen en slotenmakers in de sector worden geprezen, is er toch een minimum aan veiligheid om de ondoordringbaarheid te garanderen met de techniek van het boren van de sleutel of met een andere techniek, die van de boor, die echter minder wordt gebruikt omdat inbrekers liever geen verdachte geluiden maken in het trappenhuis, vooral als het om flatgebouwen gaat.

Conclusies

Zoals we gezien hebben aan de problemen die een dubbelbaardslot met zich meebrengt, maar ook aan de voordelen die het heeft om inbraak tegen te gaan, kunt u niet echt zeker zijn van dit type installatie voor uw veiligheidsdeur. U kunt echter altijd denken aan de installatie van een Europese cilinder met anti-schok en anti-boor die de maximale graad van veiligheid mogelijk maakt.

Let wel dat de maximale graad van beveiliging 3 is en de laagste 1 volgens de Europese regelgeving.

Het slot met dubbele baardsleutel is graad 2 en zit dus in het midden voor een beveiliging die niet bepaald optimaal is, maar ook niet te basaal.